Muutoksia

Ensi vuosi tuo tullessaan muutoksia työttömän etuihin. Tarkemmin sanottuna työttömät joutuvat entistä tiukemmalle. Kannattaa tutustua, mihin kaikkeen hallitus on suuressa viisaudessaan tällä kertaa kajonnut (esimerkiksi Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön sivuilla oli koottu vaikutuksia). Esimerkiksi omaehtoisesta opiskelusta ei enää ensi vuoden alusta saa kulukorvausta (siis sitä 9 euroa päivässä, jonka tähän asti on voinut saada). Kulukorvausta ei saa myöskään jos osallistuu rekrytointikokeiluun. En tiedä miten näiden muutosten olisi tarkoitus aktivoida työttömiä. Jotenkin sinne kouluun/paikkaan jossa suorittaa rekrytointikokeilua kuitenkin pitäisi päästä, mutta monilla työttömillä on tiukkaa ilman matkakulujakin.

Olen ollut nyt viikon siinä projektissa, josta sain töitä noin kuukaudeksi. On ollut ihanaa olla töissä, siitäkin huolimatta ettei palkka ole paljon työttömyyskorvausta suurempi, eivätkä tehtävätkään aivan vastaa sitä mitä olen aiemmin tehnyt tai opiskellut. Silti, tiedän että reilun kuukauden päästä projekti loppuu. Tuntuu vähän hölmöltä istua illat kotona kirjoittamassa työhakemuksia ja päivät opetella niitä uusia asioita, joilla en parin kuukauden päästä tee enää yhtään mitään. Mutta sellaista se on, työelämä nykyään.

Vaikka siitä puhutaan paljon, ettei työn vastaanottaminen saisi olla taloudellinen ansa, aika usein se on. Olin marraskuun alussa joitakin päiviä töissä eräällä vanhalla työnantajallani. Palkka maksetaan 20.12. Koska työttömyyskassa ei käsittele päivärahahakemusta ennen kuin kaikki liitteet on toimitettu, pyysin voisinko saada palkkalaskelman etukäteen. Minulle luvattiin se 15.12, joten tukien saaminen viivästyy joka tapauksessa monella viikolla.

tyokkari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: