Realismia

Ensimmäinen työhaastattelu ehkä kolmeen kuukauteen. Sekin tosin vain puhelinhaastattelu, ja epäilenpä etten tule pääsemään prosessissa eteenpäin. Puhelinhaastatteluun ei oikein voi varautua samalla tavalla kuin tavalliseen haastatteluun. On joitakin sekunteja aikaa yrittää muistaa, että mistähän paikasta mahtoi olla kysymys. Sitä yrittää olla puhumatta itseään pussiin, paljastamatta, ettei ole aavistustakaan, mistä niistä kymmenistä paikoista on kysymys, joita on viime aikoina hakenut.

Työnantajat haluaisivat kai kuulla, että tämä on juuri se, one and only, unelmieni työpaikka. Tänne olen aina halunnut töihin, en mihinkään muualle. Herätkää nyt, hyvät ihmiset. Ei ole millään tavalla realistista, että näinä aikoina tuhannet ja taas tuhannet työttömät voisivat hakea vain niitä unelmiensa työpaikkoja.

Loppuun haastattelija esitti kysymyksen: Onko sinulla muita hakuja menossa? Teki mieli kysyä, vitsailiko hän. Mitäpä luulisit, olenko hakenut muitakin työpaikkoja? Tyydyin kuitenkin sanomaan kuten asia on: olen hakenut monia paikkoja ja haen koko ajan, mutta en ole toistaiseksi päässyt haastatteluihin.

tyohaastattelu_strippi

3 vastausta artikkeliin “Realismia”

  1. Olen itse aina ihmetellyt tuota kysymystä. Voivatko rekrytoijat olla oikeasti niin pihalla maamme talous- ja työttömyystilanteesta, etteivät tiedä jokaista työpaikkaa hakevan keskimäärin 10 henkilöä? Ehkei tuohon kysymykseen ole oikeaa vastausta? Joskus miettinyt vastaavani kysymyksellä, että millä tavoin se tieto liittyy tämän tehtävän henkilövalintoihin?

    Historia on kuitenkin minulle opettanut, ettei suorapuheisuus toimi missään muualla kuin mainoksien juhlapuheissa. Tämä yksinkertaisesti siksi, että vaikka menestyjät ja konsultit kuinka paasaavat, että toisinajattelijoiden ja kyseenalaistajien ansiosta voidaan epäkohdat tuoda esille ja korjata niin todellisuudessa kaikki haluavat elää kuplassa autuaan tietämättöminä omien päätelmiensä puutteista.

    Tykkää

  2. Olen samaa mieltä, suorapuheisuus ei yleensä kannata työnhaussa eikä työelämässä muutenkaan. Valitettavasti, koska suorapuheisuutta monessa työpaikassa juuri kaivattaisiin, mutta yleensä jos sanoo asiat suoraan, tulee leimatuksi vain hankalaksi ihmiseksi.

    En ole perillä tilastoista, montako hakijaa keskimäärin hakee avoimia työpaikkoja, mutta oma kokemukseni on se, että silloin kun se on rekrytointiprosessin jälkeen kerrottu, se on ennemminkin yli 100 kuin yli 10. Tietysti tähän vaikuttaa se, miltä alalta ja miltä alueelta hakee töitä.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: