Työnantajan markkinat

Olen tehnyt viime aikoina erään havainnon. Useiden paikkojen kohdalla, joita olen hakenut, paikka on tullut hakuun uudestaan hakuajan päätyttyä. Joidenkin kohdalla on jopa tullut sähköposti, että kiitos-mutta-ei-kiitos-tällä-kertaa, ja sitten muutaman päivän kuluttua olen huomannut, että sama paikka on taas avattu. Mielestäni tätä on tapahtunut viime aikoina enemmän kuin aiemmin, mutta se voi tietysti olla sattumaa. Kyse on kuitenkin vain minun havainnostani.

Ihmettelen tätä kuitenkin, sillä en hae yleensä muita paikkoja kuin sellaisia, joiden hoitamiseen itse uskon minulla olevan edellytykset. Työnantajat eivät sitä ilmeisesti usko, mutta turha kai ottaa henkilökohtaisesti, sillä mitä todennäköisimmin en ole ainoa hakija. Todennäköisesti paikkoja on hakenut kymmeniä (ellei satoja) muitakin. Ihmettelenkin sitä, eikö niiden hakijoiden joukosta muka löydy yhtään, jonka työnantaja kelpuuttaisi. Ilmeisesti työnantajat eivät nykyään usko, että ihmiset voisivat työssään jopa oppia joitain uusia asioita. Kaikki pitäisi osata heti täydellisesti, mutta ikää saisi olla mielellään korkeintaan 25 vuotta. Ja työkokemusta mielellään ainakin kymmenen vuotta ja ylempi korkeakoulututkinto. Hahhah, työnantajan markkinat todellakin. Ja sitten vielä kehdataan väittää, ettei työpaikkoihin ole hakijoita. Toki ne, joihin ei oikeasti löydy hakijoita, ovat varmaankin sellaisia paikkoja, joihin vaaditaan jokin tietty koulutus ja kokemus, ja joita en esimerkiksi itse koe voivani hakea.

Siitä paikasta, jossa kävin viime viikolla haastattelussa, ei ole kuulunut mitään. Se ei tunnu oikein lupaavalta, koska töiden oli ymmärtääkseni tarkoitus alkaa jo ensi viikolla. Toivottavasti ilmoittavat edes jossain vaiheessa jotain. Ottaisin mieluummin sen kielteisen vastauksen kuin turhan odotuksen. Oikeasti, pitäisi olla itsestään selvää että ainakin niille ilmoitetaan, jotka ovat käyneet haastattelussa. Kyllähän se pitäisi jo tähän mennessä tietää, ettei niin ole. Mikä ihmisiä oikein vaivaa? Olisi kai pitänyt vannottaa haastattelun lopuksi, että ilmoittavathan he joka tapauksessa, vaikka toisaalta on niinkin käynyt, että haastattelussa on silmät kirkkaina lupailtu että joka tapauksessa ilmoitetaan, mutta mitään ei sitten kuitenkaan ikinä kuulunutkaan.

Tiedän että ennemmin tai myöhemmin keksin jonkin ulospääsyn tästä tilanteesta, mutta pakko myöntää, että vaikka kuvittelin haastatteluun pääsemisen ainakin joksikin aikaa nostavan motivaatiotani, tällä hetkellä on hieman vaikeaa koota itseään ja saada työhakemuksia kirjoitettua. Ei ole oikein järkeä kirjoittaa hakemuksia, jos niistä näkyy kilometrin päähän, etten itsekään usko saavani paikkaa.

Yksi ajatus artikkelista “Työnantajan markkinat”

  1. Vahvistan havaintosi. Olen itse huomannut tuon saman, että paikat tulevat uudelleen hakuun jonkin aikaa hakuajan päätyttyä! Ehkä se on vain seurausta elämänrytmin kiivastumisesta, että valmiita työntekijöitäkin pitäisi olla saatavilla yhtä helposti kuin on lähettää sähköposti tai pikaviesti tms.?

    On kuitenkin työnhakijan näkökulmasta harvinaisen turhauttavaa lukea noita työpaikkailmoituksessa listattuja vaatimuksia. Veikkaan, ettei moni ilmoituksen laatijakaan niitä täyttäisi… Silti hakijoiden (tai näiden kykyjen) puutteessa sitten kuorossa ulistaan mediassa, kuinka ei ole osaajia saatavilla. Olisi niitä, jos ihmisiä pidettäisiin palkkalistoilla ne huonot ajat ja käytettäisiin aika koulutukseen.

    Nykymallilla vain heitetään väki surutta kortistoon ja odotetaan yhteiskunnan kouluttavan heidät, jotta nousukaudella sitten voisivat jälleen ns. poimia rusinat pullasta eli ottaa pelkän hyödyn irti osaavista tekijöistä.

    En tiedä milloin ja miksi yritysten yhteiskuntavastuu on kadonnut? Asennoituminen työntekijöihin resursseina on muuttanut yhteiskuntaamme merkittävästi. Enää ei ole tehtaita, patruunoita ja perheitä yhden firman palveluksessa, saati että asuisivat firman omistamissa taloissa. Toisin sanoen työnantaja ei enää anna tekijälleen muuta kuin epämääräiseksi ajaksi mahdollisuuden palkkatyöhön. Tarvitseeko siten enää ihmetellä, mikseivät työntekijät enää sitoudu työnantajiin vaan vaihtavat paikkaa välittömästi kun parempi tarjous tulee saataville?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: